Børn og borgere skal sikres ved genåbning

  • Ingen skoler og daginstitutioner skal åbnes i Aalborg, før de er klar til det. Sundhedsstyrelsens vejledninger giver masser af udfordringer både i forhold til de fysiske rammer og i forhold til at sikre, at der er medarbejdere nok til at løfte opgaven. Der sikrer de nuværende normeringer slet ikke. Der skal være en plan for, hvordan disse udfordringer løses, før skoler og daginstitutioner kan genåbnes. udtaler Per Clausen gruppeformand for Enhedslisten i Aalborg Byråd.
  • Jeg mener også, at vi skal give forældre mulighed for at holde deres børn hjemme fra skole, hvis børnene eller andre i familien tilhører en risikogruppe, uden at dette registreres som ulovligt fravær. På samme måde bør medarbejdere, der befinder sig i en tilsvarende situation gives mulighed for ikke at møde fysisk op på institutionen eller skolen. Vi skal også være opmærksomme på, hvordan vi kan beskytte mennesker, som arbejder i forhold til særligt udsatte grupper og med kritiske funktioner mod smitte, fortsætter Per Clausen.
  • Sundhedsstyrelsens vejledninger er på flere områder præget af manglende kendskab til børn og pædagogik. Det er der ikke noget at sige til, men det betyder også, at der er brug for tid til at sikre en forsvarlig genoplukning af skoler og institutioner, slutter Per Clausen.

Yderligere kommentarer:
Per Clausen
Tlf.: 31 67 50 08