Borgmesteren må fortælle hvem der finansierer hans valgkamp

  • Det er pinligt og uacceptabelt, at Aalborgs borgmester får sin valgkamp betalt af støtter, som omgår partistøttereglerne for at holde deres bidrag skjult – og at dette tilsyneladende understøttes af Socialdemokratiet. Nu er det afsløret i et tilfælde, men vi kan jo ikke vide, hvor omfattende denne praksis er. Det undrer mig ikke, at store investorer i Aalborg gerne vil støtte borgmesterens valgkamp, men jeg mener, at vælgerne har krav på at vide, hvem det er – og hvor stor støtten er, udtaler Per Clausen, rådmand for Klima og Miljø i Aalborg Kommune.
  • Min opfordring til borgmesteren skal være, at han sørger for at offentliggøre, hvem der støttede hans valgkamp i 2017 og i 2021. Det er det eneste, som kan sikre rene linjer i denne sag, fortsætter Per Clausen.
  • Tilsvarende synes jeg, det ville være passende, hvis også partier som Venstre, De Konservative og DF afslørede, hvem der finansierer deres valgkamp. Enhedslisten, SF og De Radikale lovede allerede i valgkampen dette – og opfordrede de andre partier til det samme, men den opfordring blev afvist eller ignoreret, siger Per Clausen.
  • Klare linjer og åbenhed i forhold til partistøtten er helt nødvendig, hvis vi skal undgå at politikerlede og mistro til politikerne og partierne breder sig. Tilsvarende skal der altid være åbenhed og gennemskuelighed omkring formål og proces, når Aalborg Kommune bruger penge til at støtte diverse formål. Det ser desværre ikke altid ud til at være tilfældet, slutter Per Clausen.

Yderligere kommentarer:
Per Clausen
Tlf.: 31 67 50 08