Egholm motorvejen tager penge fra velfærd og grøn omstilling

Egholm motorvejen tager penge fra velfærd og grøn omstilling

  • I forbindelse med budgettet for Aalborg Kommune  2019 vedtog byrådets øvrige partier mod Enhedslistens stemmer, at der hvert år i 20 år skulle afsættes 30 millioner kroner til en motorvej hen over Egholm. Beslutningen om at etablere denne motorvej hen over Egholm er i sig selv miljømæssigt og klimamæssigt dybt problematisk, men helt uafhængigt af dette betyder beslutningen om at afsætte 30 millioner kroner om året til en statslig motorvej, at disse penge ikke kan benyttes til andre formål i Aalborg Kommune, hvilket rammer velfærden og den grønne omstilling, udtaler Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten i Aalborg Byråd.

Det kan man få for Aalborg Alliancen:
Aalborg Alliancen betyder, at Aalborg Kommune i 20 år afsætter 30 millioner til en motorvej over Egholm (i alt 600 millioner kroner).

For de penge kunne vi i 20 år ansætte:

67 Sosu assistenter i ældreplejen
Eller
53 lærere
Eller
64 pædagoger i folkeskolen
Eller
63 pædagoger i DUS
Eller
67 pædagoger i daginstitutionerne
Eller
Etablere 4,5 km cykelsti i byen (på 20 år bliver det til 90 km)
Eller
Etablere 9 km cykelsti på landet (på 20 år bliver det til 180 km)

  • Da der allerede er afsat 90 millioner kroner til motorvejen, kunne vi f.eks. frigøre disse 90 millioner og investere dem i 14 km cykelsti i byen eller 27 km på landet. Det ville kunne giver et markant løft til cyklismen i Aalborg Kommune. Herefter kunne vi de næste 17 år afsætte 30 millioner kroner om året til flere pædagoger, skolelærere eller SOSU-assistenter og dermed giver velfærden et løft, fortsætter Per Causen.
  • Disse tal viser, at de øvrige partiers beslutning i 2018 om at afsætte 30 millioner kroner om året til en motorvej hen over Egholm koster på velfærden og den grønne omstilling – og så er hele regningen ikke betalt med disse 600 millioner kroner. Hvis Egholm motorvejen skulle blive til noget, vil det tvinge Aalborg kommune til at investere et stort trecifret millionbeløb i omlægning af vejene i Aalborg. Så den samlede regning bliver meget større, slutter Per Clausen.