Aalborg Kommune skal reducere bilkørsel gennem indkøb af el-cykler

Aalborg Kommune skal reducere bilkørsel gennem indkøb af el-cykler

  • Enhedslisten går ind for størst mulig åbenhed. Det gælder også i forhold til byrådsmedlemmers brug af taxi på kommunens regning og kompensation for kørsel i egen bil. En sådan åbenhed er med til at fjerne myter og det er kun godt.
    Vi mener dog, at det er tendensiøst og usagligt at offentliggøre det ene uden at offentliggøre det andet, så jeg har nu bedt om at få oversigt over byrådsmedlemmernes kompensation for kørsel i egen bil, udtaler Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten.
  • For os er det vigtigste dog at reducere kommunens samlede ressourceforbrug og klimapåvirkning og derfor er det kommunens samlede bilkørsel, som er interessant.
    Elbiler skal erstatte biler, der kører på fossile brændstoffer, men i nogen tilfælde kan man med fordel gå fra biler til elcykler, fortsætter Per Clausen.
  • Vi foreslår derfor, at man i alle forvaltninger overvejer/undersøger, hvor meget kørsel, der kan flyttes fra bil til el-cykel og indkøber et antal af disse til brug for medarbejderne.
    Herudover kan man overveje at indføre en særlig takst for kompensation ved brug af egen elcykel.  Hermed kan Aalborg Kommune reducere sin klimapåvirkning, reducere presset på parkeringspladserne, give medarbejderne et sundere alternativ og gå i spidsen som arbejdsgiver, slutter Per Clausen.

Yderligere kommentarer:
Per Clausen
Tlf.: 3167-5008