En opfordring til regeringen: Støt Ukraine – boykot russisk kul

    • Det tog ikke mange minutter at få Aalborg Forsynings bestyrelse til at vedtage, at vi skulle droppe alt indkøb af russisk kul, da den russiske invasion af Ukraine startede. Nu har vores dygtige medarbejdere sikret os aftaler, der gør, at har kul nok til de næste måneder. Det er flot arbejde, siger Per Clausen, rådmand for Klima- og Miljø i Aalborg Kommune og formand for Aalborg Forsyning på KL’s topmøde i Aalborg.
    • Vi har aflyst de aftaler, vi har om at modtage russisk kul – og er i den anledning blevet truet med et krav om erstatning. Vi har en klar forventning om, at vi kan undgå at betale denne, men her ville det være en stor hjælp, hvis regeringen sikrer at russisk kul kommer på listen over de produkter, som skal boykottes, fortsætter Per Clausen.
    • Vi må også erkende, at boykotten af russisk kul betyder højere priser på el og/eller varme. Derfor vil jeg opfordre regering og folketing til at sikre, at mennesker med lave indkomster kompenseres for disse prisstigninger. Denne byrde bør vi bære i fællesskab – og ikke sende regningen til mennesker og familier med lave indkomster, slutter Per Clausen.

Yderligere kommentarer:
Per Clausen
Tlf.: 32 67 50 08