Enhedslisten fremlægger sin valgkampsøkonomi

Enhedslisten fremlægger sin valgkampsøkonomi

Vi tager demokratiet alvorligt

Hvorfor afleverer vores politikere en stor del af deres løn til partiet? Hvorfor har vi en rotationsregel? Og hvorfor tager vi ikke mod partihoppere eller tillader dobbeltmandater?I Enhedslisten gør vi tingene lidt anderledes end andre partier. Det gør vi, fordi vi forsøger at tage demokratiet alvorligt – også når det giver os nogle benspænd.Her er fire principper du får med, når du stemmer på Enhedslisten til kommunal- eller regionalvalget:1️⃣ Vores rådmænd, borgmestre og fuldtidspolitikere afleverer en stor del af deres løn til partiet, så de lever som almindelige mennesker. Vi har ingen rige sponsorer i ryggen, men får vores valgkampe sponsoreret af vores politikere. 2️⃣ Vi har et rotationsprincip, som betyder, at vores fuldtidspolitikere ikke kan "gro fast" på taburetterne og miste kontakten til virkeligheden udenfor murene. Det gælder borgmestre, rådmænd og folketingspolitikere.3️⃣ Vi afviser "dobbeltmandater", så vores politikere kan ikke sidde i fx Folketinget og byrådet på samme tid. De skal hellige sig det enkelte politiske hverv i stedet for. 4️⃣ Som eneste politiske parti tager vi ikke imod partihoppere. Når en politiker er valgt ind for ét parti, synes vi, at det er respektløst overfor vælgerne at tage mandatet med over til et andet parti.Her fortæller Pelle Dragsted om nogen af dem.

Opslået af Enhedslisten på 10. november 2017

  • Enhedslisten går ind for åbenhed omkring, hvem der finansierer partierne og kandidaternes valgkampe. Det er naturligvis helt legitimt, at få støtte til sin valgkamp og at støtte partier og kandidater. Vi mener imidlertid, at vælgerne har krav på at vide, hvem de økonomiske bagmænd er bag partierne og kandidaterne, udtaler Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten i Aalborg Byråd.
  • Derfor offentliggør vi nu de indtægter, som vi forventer skal finansiere vores valgkamp og opfordrer alle andre partier og kandidater til at gøre det samme. Vi vil selvfølgelig efter valget offentliggøre det endelige regnskab for vores valgkamp, fortsætter Per Clausen.
  • Som det fremgår af budgettet og regnskaberne for de seneste tre år, er det primært de tre byrådsmedlemmers partiskat, som finansierer valgkampen. Ud over et mindre beløb fra 3 F hentes pengene fra medlemskontingent, offentlig partistøtte samt fra partiskat. Vores budget viser, at man kan komme meget langt ved at løfte opgaven i fællesskab og der er vi meget stolte over, slutter Per Clausen.

Yderligere kommentarer:
Per Clausen
Tlf.: 31675008

Regnskab 2016 – Budget 2017

Regnskab 2015

Regnskab 2014 – Budget 2015