Partidebat om Enhedslistens parlamentariske strategi

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 24/09/2017
10:30 - 16:00

Lokation
Enhedslisten Aalborg

Kategori


Skolingssøndag d. 24. september

  • 10.30: Morgenbrød
  • 11.00: Debat om parlamentarisk strategi
  • 13.30: Frokost
  • 14.00: Fra klimakatastrofe mod økofacisme – er der et alternativ?
    • Oplæg v. Per Clausen.
  • 16.00 Slut og tak for i dag.

Med udgangspunkt i vores erfaringer, den politiske situation og Enhedslistens rolle har Hovedbestyrelsen besluttet at igangsætte en debat blandt Enhedslistens medlemmer om partiets parlamentariske strategi. Med udgangspunkt i vores erfaringer, den politiske situation og Enhedslistens egen rolle er der brug for at drøfte om den hidtidige parlamentariske strategi stadig er holdbar, eller om vi skal åbne op for nye veje og lægge nye værktøjer i den parlamentariske værktøjskasse. Formålet er at skabe de bedste betingelser for at fremme vores politiske linje, når der atter opstår en situation, hvor det kan blive aktuelt at vi er parlamentarisk grundlag for en regering.

Debatten rejses i forlængelse af vedtagelsen om Fremtidens venstrefløj på Enhedslistens årsmøde i 2015, hvori det hedder

”Der er behov for at opbygge venstrefløjen efter valgnederlaget og efter det tillidsbrud som SR(SF) regeringens asociale politik indebar. I denne opbygning kan vi ikke regne med Socialdemokraterne som medspiller. Venstrefløjen må styrke og udvikle sig selv i politisk modsætning til både højrefløjen og socialdemokraterne. Vores hovedopgave er derfor ikke at forsøge at sikre små korrektioner af Socialdemokraternes fejlslagne politiske kurs. Vi er venstrefløj i vores egen ret med vores eget projekt og vores egen kurs. Som venstrefløjens største parti har Enhedslisten ikke bare initiativretten, men også pligten til at drive venstrefløjens genopbygning frem – politisk og organisatorisk. Det er en opgave, som ikke løses med et enkelt greb. Vi må arbejde på mange fronter.”

Læs hele debatoplægget her debat.enhedslisten.dk