Flyt myldretiden – og spar en ny Limfjordsforbindelse

Flyt myldretiden – og spar en ny Limfjordsforbindelse

  • De nordjyske kommuner og Regionen kan sprede myldretiden ved systematisk at forskyde arbejdstiden med nogle få minutter på de offentlige arbejdspladser. Hvis medarbejdere og skoleelever møder forskudt på de offentlige arbejdspladser og uddannelsessteder, kan vi undgå at bygge nye broer og veje. I stedet udnytter vi de eksisterende veje bedre. Samtidig kan mulighederne for at udvikle samkørsel til og fra arbejde og uddannelse udvides ved at arbejdstider koordineres, udtaler Per  Clausen, gruppeformand for Enhedslisten i Aalborg Byråd.
  • Undersøgelser fra blandt andet Aalborg Universitet viser, at myldretiden er ganske kortvarig. Samtidig siger mange trafikanter, at de faktisk har muligheden for – og viljen til – at flytte deres afgangs- eller ankomsttidspunkt nogle få minutter. Endnu flere kan udnytte denne mulighed, hvis de nordjyske kommuner og Regionen sammen med medarbejdere og borgere flytter lidt på arbejds- og dermed myldretiderne, fortsætter Per Clausen.
  • Regionen og de nordjyske kommuner beskæftiger tilsammen i alt ca. 65.000 personer. Lægger vi hertil de ca. 20.000 statslige ansatte i Nordjylland, så når tallet op på i alt 85.000 medarbejdere. Ved at koordinere og forskyde mødetiderne på de større offentlige arbejdspladser kan politikerne fjerne toppen af myldretidstrafikken – og gøre nye veje og broer overflødige, siger Per Clausen.
  • Enhedslisten ønsker at vi udnytter den nuværende trafikstruktur optimalt før vi blindt bygger nye sorte asfaltveje gennem vores grønne landskaber. Gevinsten ved at flytte myldretiden kommer alle borgerne til gode: Medarbejderne og borgerne får en mindre opslidende dag fri for stressende myldretidstrafik. Og alle nordjyder kan glæde sig over et renere miljø, bedre plads i trafikken og en besparelse på mange milliarder kroner til nye broer og veje. Enhedslisten opfordrer derfor til, at vi justerer lidt på ringetiderne på vækkeurene, skoleklokkerne og arbejdstiderne så Nordjylland kan vise vejen til en mere bæredygtig og intelligent trafikpolitik, slutter Per Clausen.

Yderligere kommentarer:
Per Clausen
Tlf. 3167-5008