Frygt for forringelser for udsatte børn i Aalborg

  • På trods af mange kritiske og bekymrede bemærkninger i høringssvarene lægges der op til, at Familie- og Socialudvalget skal gennemføre de foreslåede ændringer i organiseringen af tilbuddene til udsatte børn og børn med behov for specialtilbud uændret på sit møde den 28. april: Indstilling, Familie Og Socialudvalget 2020 04 28
    Jeg frygter for, at dette kan give de samme problemer, som vi har oplevet med inklusion i folkeskolen. Derfor foreslår Enhedslisten, at Familie- og Socialudvalget dropper disse planer, udtaler Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten i Aalborg Byråd.
  • Der lægges op til at nedlægge specialpladser, selvom intet tyder på, at behovet bliver mindre mindre i de kommende år. Målsætningen er, at flere børn skal integreres i de almene institutioner. Det betyder, at de specielle kompetencer, som er så vigtige på dette område, spredes ud på flere institutioner. Konsekvenserne af dette kan blive mindre tryghed og mindre kvalitet i tilbuddene til disse børn, fortsætter Per Clausen.
  • Jeg har meget svært ved at se, at man med de nuværende normeringer kan sikre, at udsatte børn kan tilbydes plads i mindre grupper i de almindelige institutioner, som der lægges op til i forslaget. For mange af disse børn vil et specialtilbud i en institution, hvor der fokuseres på barnets behov, kan etableres mindre grupper og hvor alle medarbejdere har kompetence til at arbejde med denne gruppe, være en stor fordel. Derfor bør planerne om at omlægge denne indsats droppes, slutter Per Clausen.

Yderligere kommentarer:
Per Clausen
Tlf.: 31 67 50 08