Hvad er op og ned på Henning, Henrik og Calum

Enhedslistens rådmand for Miljø- og Energiforvaltningen Lasse Olsen har fået adgang til en lang række dokumenter omkring tidligere borgmester Henning G. Jensens håndskrevne aftale med Calum Ejendomme.

Lasse Olsen udtaler:

Materialet er ganske omfattende, og jeg er ikke nået igennem det hele. Men det er tydeligt, at den del af materialet, som jeg er nået igennem, sætter den tidligere borgmester og den tidligere rådmand i et meget dårligt lys. Materialet viser, at der har været et meget nært forhold mellem toppolitikere i kommunen og en privat investor, og at man har forsøgt at lave byplanlægning i Nørresundby udenom de demokratisk valgte politikere.

I redegørelsen fra Aalborg Kommunes advokatfirma Bruun & Hjejle kan man læse, at hvis det viser sig, at den håndskrevne aftale er bindende, og der ikke må bygges på den omstridte grund, så har den tidligere borgmester og den tidligere rådmand givet en privat investor en økonomisk fordel, mens det kommunalt ejede areal er faldet i værdi. Sagt på en anden måde, har Henning G. Jensen og Henrik Thomsen skrevet under på at forære fællesskabets værdier til en privat investor, og nu er det op til domstolene at vurdere, om deres hemmelige gave til investoren er juridisk gyldig.

Henning G. Jensen og Henrik Thomsen har holdt mindst ét efterfølgende møde med Calum A/S i april 2006, hvor man har lavet yderligere aftaler om udviklingen af Stigsborgområdet. Den tidligere SF-rådmand Henrik Thomsen tilkendegav på dette møde, at der var tale om bondefangeri, og at han ikke mente, at den håndskrevne aftale fra 2005 var lovlig. På samme møde accepterede han dog at arbejde videre ud fra en aftale, der blev indgået på mødet. Det tegner et billede af en politisk kultur, hvor private investorer reelt bestemte byplanlægningen, mens byrådet reelt var politisk afkoblet.

For uddybning og kommentarer:
Lasse Olsen
telefon: 25 19 94 01

Jeg opdaterer løbende nyt i sagen på min facebookside:
https://www.facebook.com/lasse.olsen1/posts/1947374435318468?notif_id=1545390150713078&notif_t=page_post_reaction