Johanne Schmidt-Nielsen har tegnet årets valgplakat: Enhedslistens krøltop skal på museum

Johanne Schmidt-Nielsen har tegnet årets valgplakat: Enhedslistens krøltop skal på museum

Bringes med tilladelse fra journalist Rasmus Straka politiken.dk, den 23. november 2017

Johanne Schmidt-Nielsens tegning af Per Clausen bliver en del af Dansk Plakatmuseum i Aarhus’ samling af plakatklenodier.

Per Clausen fra Enhedslisten plejer med egne ord at barbere sine hår på næsen omhyggeligt. Hvis han glemmer det, bliver de typisk retoucheret væk, når han optræder på fotografi.

Men i Aalborg har der under kommunalvalgkampen på søjler og lygtepæle hængt en valgplakat med Per Clausen, hvor næsetrimmeren var forsvundet, og krøllejernet havde været på overarbejde. Plakaten var udstyret med en tegning frem for et poleret portrætfoto. Og personen bag? Det var partifællen Johanne Schmidt-Nielsen.

»Jeg har siddet i Folketinget med ham i rigtig mange år. Han er den mand, jeg har tegnet mest, jeg har simpelthen ikke tal på det. Jeg tror, det er mange tusind gange«, siger Johanne Schmidt-Nielsen til DR.

Den utraditionelle plakat vil nu få en lille plads i historiebøgerne, efter at Dansk Plakatmuseum i Aarhus har indsamlet plakater, som følger tidens mode eller er utraditionelle. Plakaten med Per Clausen vil indgå i museets samling, der bliver brugt til udstillinger og skal dokumentere plakaternes historiske udvikling.

Museets liste over plakatklenodier tæller den socialdemokratiske plakat med sloganet ’Stauning – eller kaos’, en gennemblødt sømand, der er omgivet af

https://www.danskplakatmuseum.dk/

https://www.facebook.com/DanskPlakatmuseum/?fref=ts

Læs DR’s artikel om plakaten.