Rådmand Lasse Olsen i praktik hos Dansk Flygtningehjælp i Café Park

Onsdag den 10. maj var jeg i praktik hos Dansk Flygtningehjælp i Café Park, hvor seje frivillige laver aktiviteter for de flygtninge, som bor eller har boet på Park.

Det var vildt spændende at være med til!

Jeg oplevede en enorm varme og rummelighed. Nogle sad i grupper og snakkede, andre holdt sig mere for sig selv og deltog i det sociale, når de orkede det. Et sted med plads til alle.

Nogle frivillige hjalp med at udfylde ansøgninger om pas og om økonomisk støtte til fritidsaktiviteter, og andre sad og snakkede om stort og småt med dem, som havde lyst til det.

Jeg fik snakket med flygtninge fra Eritrea, Syrien, Iran og Irak om Danmark, om politik, om uddannelse, om arbejde, om kulturforskelle (og ligheder), om sprog og grammatik, om dating og meget, meget mere.

Det var sjovt og skidehyggeligt!

Det er mit indtryk, at rigtig meget foregår på brugernes præmisser, og dét er vigtigt – ikke mindst i betragtning af, at det er en gruppe med traumer og ar på krop og sjæl.

I dag var hyggedag. I morgen er der tur til Zoo, og på fredag er der film og kagebagning (og kagespisning). I næste uge er der nye aktiviteter, som er frivillige for brugerne.

Det betyder rigtig meget for flygtninge fra lande med undertrykkende offentlige myndigheder, at stedet drives af frivillige – ganske enkelt fordi det er nemmere at opbygge tillidsfulde relationer med nogen, som ikke er fra “systemet”.

Alt i alt var det en rigtig spændende og livsbekræftende oplevelse, og jeg kan anbefale enhver at engagere sig i det frivillige arbejde på Park.

Et eksempel på, at civilsamfundet rocker for vildt, og at #fællesskabfungerer

#aalpol #integration #refugeeswelcome