Massiv vækst i antallet af tildelte førtidspensioner i Aalborg

Massiv vækst i antallet af tildelte førtidspensioner i Aalborg

Enhedslisten har arbejdet for at flere hurtigere skal have den førtidspension, de er berettiget til, siden vi kom i byrådet i Aalborg. Vi har protesteret mod, at mennesker er blevet parkeret på kontanthjælp eller har været urimeligt længe i ressourceforløb på grund af en urimelig lovgivning, udtaler Per Clausen, Enhedslistens repræsentant i Aalborg Byråds Beskæftigelsesudvalg.

Heldigvis har alle partier i Beskæftigelsesudvalget tilsluttet sig denne holdning og nu ser vi resultaterne. I løbet af et år er antallet af tildelte førtidspensioner steget med 58,2 procent. Denne stigning er næsten tre gange så stor, som udviklingen på landsplan, siger Per Clausen.

Selvom vi stadig har en lovgivning, som gør det urimeligt svært at få førtidspension, viser dette, at kommunernes administration betyder meget og en aktiv indsats i byråd og udvalg kan gøre en forskel, slutter Per Clausen.

Yderligere kommentarer
Per Clausen
Tlf. 3167-50089

 

Kære Beskæftigelsesudvalg

Som opfølgning på udvalgsmødet i tirsdags er der vedhæftet statistik om udviklingen i tilkendelser af førtidspension. Der er en stigning i antallet af tilkendelser af førtidspensioner sammenlignet med tidligere. De tre tabeller vil fremover igen blive en del af kvartalsstatistikken til udvalget.

På spørgsmålet om bonus for flere flygtninge i beskæftigelse i 2016 vil pengene samt følgeskrivelse fra STAR indgå i Kommunen den 22. juni. Vi videreformidler dette til Beskæftigelsesudvalget i slutningen af næste uge.

Tilgang Til Førtidspension (klik og læs)

Venlig hilsen
Per Clausen