Enhedslisten siger nej til parkeringshus og højhuse i Vestbyen

Pressemeddelelse:  Enhedslisten siger nej til parkeringshus og højhuse i Vestbyen

24, januar 2017

  • Enhedslisten opfordrer By- og Landskabsudvalget til at opgive planerne om at bygge et parkeringshus på Fjordmarken. Dette indgreb i Vestbyens grønne og rekreative områder er helt uacceptabelt. Ikke mindst i en situation, hvor der lægges op til at øge antallet af boliger og andre aktiviteter i Vestbyen dramatisk, udtaler Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten i Aalborg Byråd forud for torsdagens møde i By-og Landskabsudvalget, hvor disse planer skal behandles.
  • Samtidig opfordrer vi By- og Landskabsudvalget til hurtigst muligt at tage initiativ til et borgermøde, hvor borgernes i almindelighed og beboerne i Vestbyen i særdeleshed bliver inddrage i planlægningen af udviklingen på den gamle Spritgrund. Denne sag er for alvorlig til, at vi kan overlade den til udelukkende at blive afgjort af investorer, embedsmænd og politikere, forsætter Per Clausen
  • Enhedslisten er i udgangspunktet afvisende overfor planerne om at opføre højhuse på op imod 80 meter på Spritgrunden. Det vil have en række negative effekter og set i lyset af, at den gamle Spritfabrik kun er 30 meter høj og rubriceres som et af de 25 nationale industrielle kulturarvsminder, frygter jeg at den vil drukne blandt disse højhuse, fortsætter Per Clausen.
  • Også planerne om at bygge ud i havnen lyder som en dårlig idé, som vil reducere udsigten til fjordkilen. Alt i alt er der taget alt for meget hensyn til investorerenes interesser på bekostning af kulturarv, natur og miljø samt mennesker i den fremlagte plan for Spritgrunden. Vi håber, at Byrådet og By- og Landskabsudvalget gennem sin behandling af dette forslag vil rette op på dette. Ellers må vi satse på, at den demokratiske proces i forbindelse med høringen kan lægge så meget pres på byrådet, at disse udfordringer kan løses, slutter Per Clausen.

Yderligere kommentarer:
Per Clausen
Tlf. 31 67 50 08