Nej til parkeringshus på Fjordmarken

Nej til parkeringshus på Fjordmarken

Planerne for Spritgrunden indeholder mange gode visionære tanker. Desværre foreslår man også at bygge et parkeringshus på Fjordmarken samt andre bekymrende tiltag.

Fjordmarken er en park, ikke et parkeringshus

Forslaget om at bygge et parkeringshus her vil forringe de rekreative muligheder og synsoplevelsen i Fjordmarken. Der er ikke behov for et parkeringshus i dag, og investorerne på Spritgrunden må selv sikre de nødvendige p-pladser inde på grunden.

Højhuse – ikke for investorernes skyld

I kommunens højhuspolitik var der ingen planer om højhuse på Spritten, før investorernes idéer kom til. Forslaget om at bygge højhuse på op til 80 meter vil være på bekostning af oplevelsen af fjordlandskabet, den gamle spritfabrik og det nye kunstværk.

Frit udsyn langs havnekajen

Aalborg har de seneste år fået en flot havnefront med frit udsyn langs kajkanten. Forslaget om at bryder princippet om det frie udsyn og den åbne havnefront med en bebyggelse der går på tværs af havnekajen. Ganske vist bliver der passager gennem bygningen, men bygningen vil sætte en ‘prop’ i havnefronten.

Bopælspligt frem for ferieboliger

Aalborg har de seneste år fået et bredt udbud af forskellige boliger langs havnefronten. Men en del af de nye boliger på Spritgrunden risikerer at blive luksus-ferielejligheder, der kun bebos få dage om året, fordi forslaget ikke indeholder krav om bopælspligt. Aalborg vokser kraftigt, og nye boliger skal i stedet bruges til at huse de mange tilflyttere.

Sig din mening til Byrådet!

Et flertal i byrådet har valgt at sende planerne i offentlig høring. Det er din chance for at give din mening til kende, og måske være med til at ændre planerne. Du kan skrive en indsigelse til By- og Landskabsforvaltningen her:
www.aalborg.dk/spritten – klik på “Forslag til lokalplan 1-3-113 for Spritfabrikkens omdannelse” og derefter på feltet “Skriv en kommentar”