Ny skole og ligestilling – Byrådsmødet, den 19. marts 2018

Det er ikke altid på de officielle byrådsmøder, at de vigtigste beslutninger træffes. Således var det heller ikke mandag den 19. marts. Tidligt om morgenen mødtes vi til et fælles møde den udvidede Magistrat og Skoleudvalget. Vi skulle snakke om planerne for en ny skole på Stigsborg.

Her har det længe været en udfordring, hvordan borgmesteren og Skolerådmanden fælles ambition om at skabe en ny skole og give en kommunal saltvandsindsprøjtning til projektet på Stigsborg-grunden kunne gennemføres, uden at vi risikerede at stå med en halvtom ny skole.

Løsningen blev at flytte Skansevejens Skole ned på Stigsborg. Skansevejens Skole er en velfungerende, men gammel skole, som trænger hårdt til en grundlæggende renovering. Derfor er det sådan set en god ide at flytte denne.

For os er det helt afgørende, at medarbejdere, forældre, og børn får det afgørende ord i forhold til udviklingen af den nye skole og at borgerne i Nørresundby og Samrådet får medindflydelse på, hvordan grund og bygninger på Skansevejens Skole udnyttes i fremtiden.

Selve byrådsmødet var forholdsvis fredsommeligt.

Vores forslag om at indføre en ligelønscertificering blev oversendt til Ligestillingsudvalget og vi blev lovet en tilbagemelding inden udgangen af 2018.

Et forslag om at sikre området ved Sofiendals Enge mod oversvømmelser blev vedtaget. Det gav dog anledning til, at Lasse påpegede, at det var et problem, at man vedtog lokalplaner med tilladelse til nyt byggeri – uden, at sikre sig, at områderne var sikret mod oversvømmelse.

Gruppeformand Per Clausen