Stormøde: Stem for dem, der ikke selv kan

Over 10 pct. af den voksne befolkning i Danmark har ikke stemmeret. Det er knap en halv million medborgere, som er underlagt landets love, men ikke har indflydelse på lovens udformning. For 30 år siden var det 2 pct. af befolkningen, som ikke kunne stemme, men årtiers strammekurs har gjort det stadig mere vanskeligt at opnå statsborgerskab. I dag kan ordblindhed, en fartbøde eller et dumt slagsmål i teenageårene udelukke dig fra det demokratiske fællesskab for livstid. Det er en demokratisk skandale.

 

Enhedslisten vil gøre op med den demokratiske marginalisering. Vi vil ikke leve i et splittet samfund med et demokratisk A- og B-hold. Når en meget stor andel borgere ikke kan stemme, er det et demokratisk problem for hele samfundet. Det betyder også, at en stor del af samfundet føler sig som andenrangsborgere og ikke engagerer sig i demokratiet på samme måde.

 

Dette vil Enhedslisten være med til at sætte fokus på. Derfor inviterer Enhedslisten til stormøde om demokrati, inklusion, indfødsret og statsborgerskab.

 

Hvis du selv har noget på hjerte, vil høre mere om andres erfaringer med demokratisk marginalisering, eller blot ønsker at lytte med, så sæt kryds i din kalender fredag d. 28. oktober.

 

Pernille Skipper og Peder Hvelplund vil pva. Enhedslisten deltage i mødet.