Aalborg har brug for en kulturpolitik – ikke en eventpolitik

  • Det er alt for fattigt og utilstrækkeligt, når Kulturrådmandens (og borgmesterens) svar på efterlysningen af en kulturpolitik i Aalborg Kommune er et forslag om en eventpolitik med det formål af få blandt andet et Formel 1 løb til Aalborg, udtaler Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten i Aalborg Byråd.
  • Kulturlivet i Aalborg Kommune er flere gange i løbet af de senere år blevet udsat for sparerunder og derfor er der brug for at sikre flere midler til området i sammenhæng med, at der formuleres en egentlig kulturpolitik, som sikrer de vigtige kulturinstitutioner i kommunen, men først og fremmest giver et løft til det kulturelle vækstlag, det eksperimenterende og boblerne. Det er her fremtiden skabes, fortsætter Per Clausen.
  • For os er det også vigtigt, at så mange mennesker, som muligt, får mulighed for at være aktive både som nydere af kunst og kultur og som aktive udøvere af kreativ og kunstnerisk aktivitet. Derfor skal Kunstskolen øge sin indsats i de boligområder og på de skoler, hvor deltagelsen i de nuværende tilbud er lav. De kulturelle institutioner skal fokusere på at give attraktive tilbud til de grupper af befolkningen, som ikke i dag bruger disse tilbud i særlig stort omfang. De kulturelle tilbud i form af biblioteker og lignende skal udvides ikke i indskrænkes i de socialt udfordrede boligområder, slutter Per Clausen.

Yderligere kommentarer:
Per Clausen
Tlf. 31 67 50 08