Enhedslisten foreslår, at Aalborg Kommune giver 0,5 million til ekstraordinær julehjælp

Enhedslisten foreslår, at Aalborg Kommune giver 0,5 million til ekstraordinær julehjælp

  • Antallet af borgere, som får afslag på julehjælp, stiger dramatisk, oplyser de organisationer, som står for uddelingen af denne i Aalborg https://www.tv2nord.dk/artikel/voldsom-stigning-i-ansoegninger-om-julehjaelp-mange-faar-afslag. Det betyder, at mange fattige familier ikke en gang kan få denne hjælp. Det er helt uholdbart, udtaler Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten i Aalborg Byråd.
  • Der er tale om en ekstraordinært alvorlig situation, som kræver ekstraordinære tiltag. Derfor vil vi på et møde for budgetforligspartierne på mandag medbringe et forslag om at Aalborg Kommune giver et ekstraordinært tilskud på 500.000 kroner til de organisationer, som står for uddelingen af denne julehjælp, sådan at flere familier kan få glæde af den, fortsætter Per Clausen.
  • Årsagen til denne alvorlige situation er kontanthjælpsloftet og kravet om 225 timers arbejde for kontanthjælpsmodtagere. Derfor forudsætter en varig løsning af fattigdomsproblemerne, at disse forringelser rulles tilbage. Det kan de fattige familier i Aalborg imidlertid ikke vente på. Derfor foreslår vi denne akutte nødhjælp, slutter Per Clausen.

Yderligere kommentarer:
Per Clausen
Tlf. 3167-5008