Giv alle aalborgensere en fødselsdagsgave på en måneds gratis kollektiv trafik

  • Den kollektive trafik er hårdt ramt af Corona-nedlukningen. Antallet af passagerer er reduceret dramatisk – og selv om mange naturligvis vender tilbage, når samfundet genåbner, er der stor risiko for, at en del aldrig vender tilbage. Det er en katastrofal udvikling. Vi har brug for, at flere – ikke færre – vælger den kollektive trafik frem for bilen, udtaler Per Clausen, rådmand for Miljø- og Energi i Aalborg Byråd.
  • Derfor foreslår Enhedslisten nu, at Aalborg Kommune går i dialog med Nordjyllands Trafikselskab om at indføre et introduktionstilbud til den kollektive trafik. Det kunne f.eks. udformes som en gave til alle borgere i Aalborg kommune i form af en måneds gratis brug af den kollektive trafik i forbindelse med deres fødselsdag. Dette tilbud kunne begrænses til Aalborg Kommune eller udvides til hele NT’s område, fortsætter Per Clausen.
  • Et sådant tilbud kunne give den kollektive trafik et boost og medvirke til at flytte flere fra bilerne og over i den kollektive trafik. Det ville mindske trængselsproblemerne på vores veje og reducere transportsektorens klimapåvirkning. Begge dele meget vigtige mål for Aalborg Kommune. Enhedslisten vil derfor stille forslag om dette i Aalborg Byråd, slutter Per Clausen.

Yderligere kommentarer:
Per Clausen
Tlf.: 31 67 50 08