Regeringens politik truer velfærden i Aalborg

  1. Når der i Aalborg Kommune lægges op til en omfattende spareøvelse i de kommende år, skyldes det først og fremmest regeringens politik. Manglende dækning af prisstigninger, ingen penge til nye udfordringer på det specialiserede socialområde og specialundervisning, utilstrækkelig dækning af flere udgifter på ældreområdet samt forslag om yderligere besparelser på kommunernes drift, presser nu Aalborg Kommune til at igangsætte en omfattende spareøvelse, udtaler Per Clausen, Klima- og Miljørådmand i Aalborg og medlem af KL’s bestyrelse (Enhedslisten).
  2. Den samme situation kan vi se i langt de fleste af landets kommuner – og mange steder ser det meget værre ud end i Aalborg, Derfor er det helt afgørende, at regeringen ved de kommende økonomiforhandlinger med KL presses til at give et markant løft til kommunernes økonomi. Hvis det ikke lykkes, vil det føre til omfattende forringelser i den kommunale velfærd, fortsætter Per Clausen.
  3. Derfor opfordrer Enhedslisten alle til at protestere regeringens planlagte angreb på den kommunale velfærd. Jeg håber, at alle de grupper, som i dag er afhængige af en velfungerende kommunal service sammen med de kommunalt ansatte og deres fagforeninger reagerer på og protesterer imod regeringens planer, siger Per Clausen.
  4. Vi er ikke indstillet på at acceptere de forringelser, der er lagt op til. Vi vil sætte fokus på regeringens ansvar for denne situation, men også internt i Aalborg Kommune pege på muligheden for at øge de kommunale indtægter gennem en højere skat og reducere udgifterne ved at droppe det kommunale tilskud til motorvejen hen over Egholm, slutter Per Clausen.

Yderligere kommentarer:
Per Clausen
Tlf.: 25 19 94 01