Den lille Røde musikfestival

En anden verden er mulig!

Kom til den nyopstartede festival i Nordjylland og mærk hvordan vi sammen kan ændre vores samfund!

Der er planlagt en række spændende musikalske og kulturelle indslag, og håber på at vi sammen kan skyde festivalen ind i den kollektive bevidsthed og skabe grobund for en udvikling af vores verden i en positiv retning!

Du kan bestille billetter på www.denlillerøde.dk

Information om kunstnerne:

SIGURVIN SIGURDSSON
Islandske Sigurvin Sigurdsson spiller på uhøflig charmerende vis sine folk og country sange sammen med et band bestående af musikere med ophav fra både Grønland, Caribien og Danmark. Hans sange om rodløshed, misbrug og kærlighed bygger videre på en folk/country tradition kendt fra en kunstner som Townes Van Zandt. Det syv mand store band bevæger sig i mellem up-tempo sange og langsomme hymner om vanskelig kærlighed. Alt sammen fremført med en stor respekt for de amerikanske sydstaters musikalske dyder og en optimistisk tro på at fremtiden også byder på andet end narkomelankolske svingture.
Læs mere om Sigurvin Sigurdsson: https://www.facebook.com/pg/sigurvinsigurdsson/
I kan også høre hans musik på: https://soundcloud.com/sigurvinsigurdssoneller se videoer på: https://www.youtube.com/watch?v=SkRDwVEa-sw

KEJSER LARSEN
Kejser Larsen sangtekster tager udgangspunkt i hverdagens små og store fortællinger og historier med både humor og eftertanke, Stilen er en blanding af Rock og Folk musik.
Det er altid det folkelige og samspillet med publikum, der er i centrum og det skaber god og underholdene stemning.
En koncert med Kejser Larsen Band rummer kort sagt lidt af hvert: Der er først og fremmest noget at danse til, noget at grine af samt rigtigt meget at synge med på.
”Velkommen i de lediges kø,
de arbejdsløses endeløse rækker
Udkantsdanmark lukkes ned
Og stolte mænd de knækker”
Sådan går teksten på Kejser Larsens hit ”Velkommen i de arbejdsløses endeløse rækker”, derbl.a. lå nr. 1 på dansktopliste i 11 uger. En sang, som bringer nyt liv i den stolte tradition af arbejdersange!
Læs mere om Kejser Larsen: https://www.facebook.com/kejserlarsenband/eller hør deres musik på youtube: https://www.youtube.com/user/TheKejserLarsen

MIKAEL K
Den nordjyske Trubadur og sangskriver Mikael K har anmelderroste albums på samvittigheden. Det sidste “SANGE FRA NORD” udkom i maj 2014 og er en samling musikalske portrætter. Portrætter af levende personer der befolker den nordlige region af Danmark. Der spilles sange fra det efterhånden store bagkatalog og det bliver klistret sammen med veloplagt kontakt til publikum og underfundige røverhistorier.
Mikael K udsendte i efteråret 2011 albummet ”UDKANTSLAND – sange fra skæve Danmark vol. 1” og drog efterfølgende på en succesfuld danmarksturné rundt til landets mindre spillesteder og kulturforeninger. Ved årets afslutning blev udgivelsen kåret som et af de bedste musikalbums i 2011 af Politiken, Information, Ekstra Bladet og Go’ Morgen Danmark(TV2).
Læs mere om Michael K: https://www.facebook.com/pg/MikaelKogKlondyke/eller hør hans musik på youtube: https://www.youtube.com/user/KlondykeTubeChannel

DE RØDE ØRER
Der er garant for fællessang og fremragende kammeratlig stemning når ’Rød Sommerlejrs’ husorkester ’De Røde Ører’ spiller op med klassiske røde arbejdersange.
De Røde Ører taget turen hele vejen fra Kjøwenhauvnstrup til det nordjyske for at indgyde fællesskabsstemning og solidaritet! Med den gamle garde er der nyt blod i form af deres kvindelige forsangerinde Anne Bode.
Læs mere om De Røde Ører: https://www.facebook.com/de.rode.orer/ hvor man også kan finde noget af deres musik

URBAN FOLK
Medlemmerne af Urban Folk har alle trådt deres musikalske barnesko i det aalborgensiske undergrunds miljø. De har spillet sammen i forskellige andre konstellationer, men valgte navnet Urban Folk, da de besluttede at skrive sange på dansk. Navnet Urban Folk er dels en genrebetegnelse og dels en reference til folkene omkring det gamle Aalborg Bryggeri Urban.
Urban Folks tekster kredser omkring mangt og meget. Der er mødet med den lille mand, der kæmper en stille livskamp i kapitalismens skygge. Der minder fra arbejderklassebarndommen. Der er protesten og vreden mod den vej vores samfund bevæger sig. Og der er kærligheden på godt og ondt.
Urban Folk vedkender sig gerne sit ståsted på venstrefløjen. Og selv om store problemer ikke løses med sang, så er det deres håb, at de med deres musik kan bidrage til at holde kampgejsten høj.
Læs mere om Urban Folk: https://www.facebook.com/urbanfolk.dk/

JENS JEPPESEN
Jens Jeppesen skaber Limfjordsstemning med iørefaldende og eftertænksomme danske sange om skæve eksistenser, og hvor havet og fjorden er et gennemgående tema.
Han byder på en samling af originale sange i en blandingsgenre, der spænder fra ægte saltvandsfolk med et strejf af country til stemningsfyldte melodier med rødder i den danske visetradition.
I kan læse mere om Jens Jeppesen på www.sebbersound.dk og høre hans musik på Spotify eller se videoer på youtube.

Du kan bestille billetter på www.denlillerøde.dk

God artikel i Nordjyske 🙂