Danskerne tror på Enhedslistens økovision

Danskerne tror på Enhedslistens økovision

Et markant flertal af danskerne tror, det er realistisk at omlægge dansk landbrug til 100 procent økologi inden 2050.

Ifølge Danmarks Statistik tror 63,7 procent af danskerne i høj grad eller i nogen grad på, at det er realistisk at omlægge dansk landbrug til 100 procent økologi inden 2050. Kun 10,2 procent af danskerne tror slet ikke på idéen.

Billedet er venligst stillet til rådighed af: “Maskinbladet – Dansk Landbrug

Visionen om dansk landbrug som 100 procent økologisk blev fremlagt af Enhedslisten og vedtaget på partiets landsmøde i maj:

Forslaget affødte afdæmpede reaktioner fra det konventionelle landbrug, og mange i landbrugskredse trak nærmest på skuldrene og anså forslaget for helt urealistisk.

Realistisk?

Men nu har Maskinbladet fået Danmarks Statistik til at høre danskerne om, i hvilken grad de tror, at forslaget er realistisk. Danmarks Statistiks indsamlingskontor, DST Survey, har spurgt et panel af danskere om deres syn på, hvor realistisk de synes, forslaget er.

Af de 63,7 procent af danskerne, der tror på, at det i høj grad eller i nogen grad er realistisk at omlægge landbruget til 100 procent økologi inden 2050, tror de 27,3 procent i høj grad på det.

23,2 procent af danskerne tror i mindre grad på visionen, men er dog ikke så afvisende over for idéen, at de slet ikke tror på den.

Der er kun 10,2 procent af danskerne, som slet ikke tror på, at det er realistiske at omlægge til 100 procent økologi.

Læs hele indlægget her

Artkilen og billede er venligst stillet til rådighed af: