Enhedslisten foreslår boliggaranti for hjemløse

  • I Aalborg blev der i februar måned registreret 253 hjemløse i Aalborg Kommune. Det er næsten lige så mange, som der var i 2017, hvor tallet var det højeste i nyere tid. Dette er et uacceptabelt højt tal og vi må derfor gøre en ekstraordinær indsats for at bringe det ned, udtaler Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten i Aalborg Byråd.
  • I Odense er antallet af hjemløse langt lavere (123), så det må være muligt at nedbringe det i Aalborg. Som et led i dette foreslår Enhedslisten på byrådsmødet den 16. december, at Aalborg skal indføre en boliggaranti i stil med den, man har indført i Odense (læs om Odense-ordningen her). Med boliggarantien vil hjemløse kunne være sikret en bolig inden for 3 måneder, fortsætter Per Clausen.
  • Når vi vil indføre en boliggaranti skyldes det, at vi mener, at alle borgere i Aalborg skal have et hjem, som de trygt kan være i. For hjemløse kan det at have sin egen bolig være med til at skabe en positiv udvikling i deres liv. Et fast tag over hovedet kan give et pusterum til at fokusere på problemer med misbrug, psykisk sygdom eller sociale relationer, som hjemløse ofte kæmper med, slutter Per Clausen.

Yderligere kommentarer:
Per Clausen
Tlf. 31 67 50 08

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.