Stor sejr at parkeringshuset på Fjordmarken tilsyneladende opgives

Pressemeddelelse: Stor sejr at parkeringshuset på Fjordmarken tilsyneladende opgives

  • Det er en stor sejr for borgerne i Vestbyen, miljøet og demokratiet, at planerne om et parkeringshus på Fjordmarken nu tilsyneladende opgives. Det viser, at det godt kan betale sig at protestere mod urimelige forslag og beslutninger, udtaler Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten i Aalborg Byråd.
  • Vi kan dog ikke hvile på laurbærene, for dér er stor risiko for, at ideen om et parkeringshus på Fjordmarken dukker op igen, hvis der på et tidspunkt træffes en beslutning om, at flytte Aalborg Teater ud på Fjordmarken. Derfor er det vigtigt at fastholde, at behovet for parkeringspladser i denne situation skal løses uden at etablere disse på Fjordmarken, fortsætter Per Clausen.
  • Vi vil bruge den tid, vi har vundet til at arbejde med alternative løsninger – herunder løsninger, som baserer sig på, at Vestbyens Station yderligere vil udvikles som et knudepunkt for den kollektive trafik i de kommende år siger Per Clausen.
  • Desværre lægges der stadig op til at bygge alt for højt og udover kajkanten. Disse elementer vil Enhedslisten fortsat arbejde for at få taget ud af lokalplanen – ligesom vi også vil stille forslag om, at der stilles krav om bopælspligt i denne lokalplan, slutter Per Clausen.

Yderligere kommentarer:
Per Clausen
Tlf.: 3167-5008

Sidste nyt:

EL: P-hus droppes på Fjordmarken | Nordjyske.dk

AALBORG: Det omstridte p-hus på Fjordmarken tages nu ud af planerne for omdannelsen af Spritgrunden.

Det har en af modstanderne af projektet, Per Clausen (EL), i hvert fald fået oplyst af by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S).

– Det ser ud ud til, som jeg er informeret, at det bliver pillet ud af det forslag til lokalplanen, som bliver lagt frem for by og landskabsudvalget, som det ser ud nu. Jeg snakkede med Hans Henrik i går, siger Per Clausen.

Han jubler over udsigten til, at der alligevel ikke skal etableres et p-hus på Fjordmarken.

– Det er en kæmpe sejr for beboerne i vestbyen og en kæmpe sejr for demokratiet efter min opfattelse, at man har lyttet til den kritik, der er kommet, siger Per Clausen.

Ifølge Per Clausen skal p-pladserne i stedet placeres inde på Spritgrunden, på den grund, der var tiltænkt Aalborg Teater.

– Vi kan dog ikke hvile på laurbærrene, for dér er stor risiko for, at ideen om et parkeringshus på Fjordmarken dukker op igen, hvis der på et tidspunkt træffes en beslutning om, at flytte Aalborg Teater ud på Fjordmarken, siger Per Clausen, der derfor forventer en ny diskussion om p-forholdene.

Også medlem af by og landskabsudvalget Jens Toft-Nielsen (SF) skriver på sin Facebook-profil, at “det ser nu ud til, at fornuften sejrer, og vi alligevel undgår et P-hus her i Fjordmarken”.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra by og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.