Aalborg bør gå foran med afklaringsgaranti for kontanthjælpsmodtagere

Aalborg bør gå foran med afklaringsgaranti for kontanthjælpsmodtagere

  • Det er en rigtig god ide, at give modtagere af kontanthjælp en garanti for, at det bliver afklaret, om de skal i et ressourceforløb inden for et år, som foreslået af Socialrådgivernes fagforening, Maibritt Berlau, udtaler Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten i Aalborg Byråd.
  • Det er et stort problem, at rigtig mange mennesker bliver opbevaret på kontanthjælp i mange år, selv om kontanthjælp er defineret som en midlertidig ydelse.
    Derfor er det rimeligt at kræve, at der inden for et år tages stilling til om borgeren skal tilbydes et ressourceforløb, eller hvad der ellers skal ske, fortsætter Per Clausen.
  • Enhedslisten arbejder i folketinget for, at dette blive en ret for alle kontanthjælpsmodtagere i hele landet, men vi vil også rejse dette krav i kommunerne. Her synes jeg, at Aalborg Kommune skal gå i spidsen.
    Derfor vil jeg nu bede om en redegørelse fra Socialforvaltningen i Aalborg Kommune om, hvad det kræver at få indført en sådan garanti. På baggrund af denne redegørelse vil komme med et konkret forslag til, hvordan denne garanti kan indføres i Aalborg Kommune, slutter Per Clausen.

Yderligere kommentarer:
Per Clausen
Telefon: 3167-5008