Enhedslisten, Alternativet og SF afviser kommunale penge til en 3. limfjordsforbindelse

Det var udelukkende i kraft af valgforbundet med vores partier, at Socialdemokratiet fik flertal i Aalborg Byråd.

Derfor er vi særligt skuffede over, at dette flertal nu bruges til at gå sammen med Venstre (DF og Radikale Venstre) om at afsætte 600 millioner kroner til en motorvej hen over Egholm.

Disse 600 millioner kroner burde i stedet bruges til at sikre velfærden og den grønne omstilling.

For det første er en motorvej hen over Egholm den dårligste løsning på trafikudfordringerne i Aalborg og vil ødelægge unikke naturområder og miljøet.

For det andet er etableringen af motorveje ikke en kommunal, men en statslig opgave, og det vil give helt uoverskuelige konsekvenser for den kommunale økonomi, hvis vi bryder med dette princip. Det er vel også derfor alle andre kommuner i Nordjylland har afvist at være med til at finansiere dette projekt.

Vi opfordrer derfor Socialdemokratiet til at droppe denne ide, eller i det mindste medvirke til, at der bliver gennemført en folkeafstemning om, hvorvidt Aalborg Kommune skal bruge 600 millioner kroner til en motorvej hen over Egholm.

Ingen partier gik under valgkampen op til kommunalvalget sidste efterår ind for at Aalborg kommune skulle bidrage økonomisk til en Egholm-forbindelse. Socialdemokratiet gav tværtimod udtryk for modstand mod idéen.

Vælgerne i Aalborg kommune har derfor ikke haft mulighed for at lade spørgsmålet tælle med i afgørelsen af hvor de ville sætte deres kryds på valgdagen. Derfor foreslår vi at vælgerne nu høres ved en folkeafstemning.

Per Clausen Enhedslisten 31 67 50 08
Allan Norré Pedersen SF  23 27 21 81
Anne-Marie Gertsen, Alternativet  25 11 49 84