Enhedslisten inviterer til dialog om Sygehus Nord-grunden på Zoom den 18. februar

  • Med lukningen af Sygehus Nord åbnes der en enestående mulighed for at sikre byudvikling i Aalborg, hvor der skabes gode vilkår for mennesker, grønne områder, bynatur og boliger til priser, som kan betales.
    Denne mulighed skal udnyttes – og det kræver tidlig inddragelse af kommunens borgere, udtaler Anna Aaen, Enhedslistens medlem af By- og Landskabsudvalget i Aalborg Byråd.
  • Borgerne skal på banen nu – inden kommunen for alvor går i dialog med den nye ejer af Sygehus-grunden – og inden Aalborg Kommune sælger sin egen grund ved Gåsepigen.
    Den tidlige inddragelse skal sikre, at retningen for det videre planlægningsarbejde tager udgangspunkt i borgernes ønsker, fortsætter Anna Aaen.
  • Dette er en oplagt opgave for Aalborg Kommune, men da det åbenbart trækker ud med et kommunalt initiativ, har Enhedslisten taget initiativ til at afholde et offentligt møde på Zoom den 18. februar klokken 19, slutter Anna Aaen.

Yderligere oplysninger:
Anna Aaen
Tlf.: 30 24 72 66
Følg Anna på FacebookJonas Snedevind Nielsen fra “Tegnestuen Perspektiv” er de første arkitekter der er kommet med et første-udkast til ide:

Visualisering, et nyt Sygehus Nord: – “Tegnestuen Perspektiv” Bragt med tilladelse fra tegnestuen.

Skab en lommepark ud mod Reberbansgade med plads til ophold. Det første hus bliver et iværksætterhus med kontorpladser til grønne startups med plads til orangeri og beplantning på tagterrassen og i stueetagen cafe og offentlige funktioner. Det store Sygehus Nord ombygges til et mix af ældreboliger, studieboliger og små almenboliger med store grønne fællesrum. Igen er top og bund offentlig med butikker og småerhverv i stuen og udsigtspost, samt restaurant på toppen. Hertil er begge byggerier beklædt med nye træaltaner, der giver adgang til det fri med mulighed for at lave beplantning.