Udsatte børn og unge rammes hårdt af besparelser i Aalborg

  • Konsekvenserne af årets budgetforlig, som alle byrådets partier med undtagelse af Enhedslisten var med i, viser sig nu i form af besparelser og forringelser for udsatte børn og unge, udtaler Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten i Aalborg.
  • Først ramte det de udsatte børn og unge, som modtager de fælles specialtilbud, hvor de øvrige partier i byrådet har afvist Enhedslistens forslag om at fjerne en besparelse på 3 millioner kroner om året. I fredags vedtog Familie- og Socialudvalget en række serviceforringelser, som rammer børn med handicap og deres familier og på mandag skal Skoleudvalget behandle forslag om at spare 27,7 millioner på specialundervisning. Denne udvikling er helt uholdbar og Enhedslisten stemmer da også i imod disse forslag, fortsætter Per Clausen.
  • Set i lyset af, at Aalborg Kommune overfører samlet set ca. 180 millioner kroner fra 2018 til 2019 burde det være muligt at finde penge til at undgå disse besparelser. Derfor opfordrer jeg alle til at møde op og protestere mod disse forringelser ved byrådsmødet og det efterfølgende Skoleudvalgsmøde mandag, slutter Per Clausen.

Yderligere kommentarer
Per Clausen
Tlf.: 31 67 50 08