Dansk Folkeparti – og 1. maj – af Flemming Gade

Flemming Gade havde den 6. maj dette læserbrev i Nordjyske:

DFs enlige byrådsmedlem Kristoffer Hjort Storm (KHS) fra byrådet i Aalborg har torsdag den 4. maj et læserbrev om fagbevægelsens 1. maj arrangement i Kildeparken.

KHS’s læserbrev har karakter af en ansøgning til den aalborgensiske fagbevægelse om at droppe samarbejdet med de socialdemokratiske og socialistiske partierne til fordel for er samarbejde med DF omkring 1. maj.

KHS beklager sig over, at talerne ikke berører spørgsmålet om underbetalte østeuropæiske arbejdere.

KHS var tydeligvis ikke i Kildeparken, for så ville han have hørt LOs næstformand Arne Grevsen tage fat om det problem, at de østeuropæiske arbejdere er underbetalte, og nødvendigheden af at bekæmpe social dumping.
DF vil først og fremmest bekæmpe de underbetalte arbejdere fra Polen eller Rumænien, og ikke de arbejdsgivere der udnytter systemet og anvender social dumping!

Historien viser ganske klart, at DF ikke understøtter fagbevægelsen og den danske model. Hvem husker ikke da DFs ledelse mæskede sig i stegt flæsk og persillesovs på Vejlegården som støtte til kampen mod overenskomst for de ansatte.

En ansøgning skal give er retvisende billede af ansøger og ansøgers intentioner.
KHS glemmer bl.a. at fortælle:
– at DF var medvirkende til at smadre efterlønsordningen
– at DF var med til at smadre dagpengelovgivningen
– at DF gennem sin støtte til kontanthjælpsloftet har været med til at genindføre fattigdomsydelser i Danmark.

Men det tror jeg ikke fagbevægelsen har glemt!

Hvis DF har brug for at markere sig 1. maj, så gør det selv, – eller gå sammen med Venstre, hvis formand i år har pylret over ikke at blive inviteret i Fælledparken!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.