Mystik om 600 millioner til Egholm-motorvejen

Enhedslistens afsløring af, at der var uenighed mellem Aalborg Kommune og Transportministeriet om, hvad de 600 millioner kroner fra Aalborg Kommune til motorvejen over Egholm kan bruges til og hvor stort beløbet reelt er, har nu ført til yderligere afsløringer i sagen.

Rådmand Per Clausen

Det viser sig nu, at den aftale mellem Aalborg Kommune og Transportministeriet, som skiftende borgmestre har henvist til, slet ikke findes. Det eneste skriftlige i sagen er to pressemeddelelser. Hertil kommer et mundtligt løfte fra den tidligere borgmester. Et noget usædvanligt og sjuske forløb.

På nuværende tidspunkt kan vi konstatere, at det økonomiske grundlag for Aalborg Alliancen er forsvundet. Den aftalte ekstraordinære reduktion i arbejdsløsheden i Aalborg Kommune, som skulle finansiere de 600 millioner kroner, skete aldrig. Den årlige opfølgning på denne, som den daværende borgmester lovede, blev ikke til noget. Man lod bare tiden gå.

Det sidst nye er, at der aldrig er indgået nogen aftale mellem staten og Aalborg Kommune i sagen. Den nuværende borgmester har lovet, at han vil forsøge at få sagen afklaret i forhold til staten, men situationen er helt åbenlyst uholdbar.

  • Det kan du læse mere om her.

Alt i alt taler meget for, at det klogeste ville være, at droppe Aalborg Kommunes økonomiske engagement i sagen.


Artikel i Nordjyske den 27. oktober 2018 om jobskabelse – Aalborg-alliancen

Hvem betaler – eksempler:

Betalt af Aalborg kommune.
Betalt af Aalborg kommune.

Lidt historik – Enhedslistens hjemmeside:


Forsidebillede skabt med Image Creator/Torben Skovgaard